Unió de Pagesos demanarà al Departament d’Agricultura una línia d’ajuts econòmics per ajudar els viticultors que estan patint els “greus” efectes del míldiu a les vinyes. El sindicat ha recordat aquest divendres que la situació està afectant els pagesos d’arreu de Catalunya, especialment de l’Alt Penedès, Girona i Terra Alta.

A causa de les temperatures elevades i a l’acumulació de pluges, subratllen, hi ha nombrosos viticultors que no aconsegueixen controlar la propagació del fong. Unió de Pagesos assegura que hi ha finques on s’ha perdut tota la collita, motiu pel qual insten l’administració a ajudar econòmicament els afectats, ja que el dany provocat pel míldiu no és assegurable actualment a la zona nord de l’estat espanyol.

Unió de Pagesos recorda que el dany provocat pel míldiu no és assegurable actualment al nord de l’Estat espanyol tot i que ho sí que ho és al sud. Al nord, Agroseguro i ENESA valoren que és un dany controlable pel viticultor. Per aquest motiu, el sindicat ha demanat al Govern català que elabori un informe al respecte i que traslladi a Agroseguro i ENESA la urgència de modificar la línia d’assegurança del raïm de vinificació perquè el míldiu sigui un dany assegurable a Catalunya.

No obstant això, els danys d’aquesta campanya ja no són assegurables, i molts viticultors del Penedès, la Terra Alta, el Priorat i les comarques de Girona patiran pèrdues importants, precisament un any també complicat pels excedents de vi i per les conseqüències de la covid-19, del Brèxit i dels aranzels dels Estats Units.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.