El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat aquest divendres a la tarda una moció del grup de Movem Terres de l’Ebre que s’oposa al transvasament de 4,99 hm3 de l’Ebre a Cantàbria. L’acord, aprovat per unanimitat, també insta la Generalitat a convocar la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre. El plenari s’ha celebrat de manera presencial al saló de plens amb les mesures sanitàries i de seguretat necessàries.

“S’afegeix més pressió sobre uns recursos que són cada vegada més escassos i a més aquest transvasament suposa un nou cop a les peticions perquè el delta de l’Ebre dispose d’un cabal ambiental adequat”, ha manifestat el portaveu de Movem, Jordi Jordan.

La moció també insta la Generalitat a convocar la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre per informar d’aquest projecte de transvasament i adoptar una posició conjunta davant l’acord de la CHE. A més el Consell Comarcal del Baix Ebre ha reiterat la seua posició contrària a qualsevol projecte de transvasament de l’Ebre.

El ple també ha aprovat, per unanimitat, una altra moció de Movem Terres de l’Ebre que insta el govern català a situar la seu central de l’Agència Catalana de la Natura a les Terres de l’Ebre, donada la riquesa de patrimoni natural i biodiversitat del territori.

D’altra banda, el ple comarcal ha aprovat una moció, presentada per Esquerra Republicana i amb els vots favorables de tots els grups, de suport a les lluites per a l’eliminació de la discriminació racial.

També en l’apartat de mocions, el plenari ha aprovat la proposta de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, presentada per Junts per Catalunya, per a donar suport i ajudar a les ramaderies de bous braus. Tots els grups hi ha votat a favor, a excepció de Movem que s’ha abstingut. Entre altres peticions, la moció insta la Generalitat a crear una línia d’ajuts per a l’alimentació del ramat de bous braus, així com a estudiar línies d’ajut cap al sector taurí que ha vist paralitzada la seua activitat a causa de la Covid-19.

Per contra el ple ha rebutjat la moció de Junts per Catalunya que exigeix la suspensió de les sancions previstes al col·lectiu de caçadors en la llei 5/2020 de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l’impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient. La moció ha rebut el vot en contra dels consellers d’Esquerra i Movem, l’abstenció de Ciutadans i els vots favorables de Junts per Catalunya i el PSC.

Desplegament del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral

D’altra banda, el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat el model de conveni de col·laboració amb els ajuntaments i EMD de la comarca per desplegar el funcionament del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral. Tres anys després de la posada en marxa d’aquest Dispositiu es manté la necessitat de consolidar-lo i ampliar el nombre de tècnics que es destinen a prestar el servei a cada municipi.

En un altre ordre de coses, el ple ordinari del mes de juny ha acordat sol·licitar una subvenció al Servei d’Ocupació de Catalunya per a la realització del programa 30 Plus, amb una seixantena de participants; les bases reguladores i la convocatòria del procés selectiu de la borsa de treball de tècnic de gestió administrativa; el conveni amb les Associacions de Famílies d’Alumnes per a la gestió del menjador escolar; l’allargament del termini per sol·licitar els ajuts individuals de menjador fins al 17 de juliol i la convocatòria de la 15a edició dels Premis Comarcals de Recerca.

També s’ha aprovat que el conseller comarcal Josep Franch substitueixi Xavier Royo a la societat empresarial Baix Ebre Innova.

Finalment, durant el plenari ha presentat la renúncia al càrrec la consellera comarcal Virgínia Borràs (ERC) per motius personals.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.