L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha recordat que diferents alcaldes i alcaldesses republicans fa una setmana van adreçar cartes al delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès; i al subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté; sol·licitant la convocatòria d’una reunió conjunta per esclarir els criteris establerts i les quantitats a cobrar per les ajudes dels aiguats de 2018.

El senyor Sabaté va manifestar públicament en una entrevista a Ràdio Ebre Cadena Ser la seva disponibilitat a assistir a la reunió conjunta mentre que el senyor Pallarès encara no ens ha contestat. Així que li demanem, una vegada més, que ens doni resposta a les peticions que li hem fet arribar per escrit i convoqui la reunió conjunta amb el senyor Sabaté, els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats”. Ha dit Roig.

L’alcalde canareu ha afirmat que “el Departament de la Presidència de la Generalitat ha d’emprendre accions urgents per aconseguir rectificar els criteris que ha establert i fer possible que els ajuntaments puguem cobrar la integritat de les quantitats econòmiques assignades que ens va comunicar el senyor Sabaté”.

Roig ha advertit que “si a causa de la inoperància del Departament de la Presidència els ajuntaments al final no poden rebre les ajudes dels aiguats de 2018, els representants d’aquest Departament hauran d’assumir la responsabilitat de la pèrdua d’aquestes inversions, tan necessàries per als nostres pobles”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.