El grup municipal de Movem Tortosa ha qüestionat que s’hagi pintat la bandera LGTBI en un pas de vianants situat ‘en un extrem de la ciutat’ (sota el pont del Mil·lenari de Catalunya), “quan un acte reivindicatiu d’aquestes característiques s’acostuma a fer en la resta de ciutats en llocs molt més visibles, perquè l’acció reivindicativa arribi a més gent”, argumenta.

En un comunicat fet públic, la formació progressista “entén les crítiques” que la ciutadania està fent a través de les xarxes socials al fet que s’hagi pintat “en un punt tant aïllat, donant la sensació que s’ha buscat només cobrir l’expedient per part d’un govern municipal que va trigar anys a penjar la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament, votant diverses vegades en contra de mocions que així ho demanaven”.

En el comunicat, Movem Tortosa també “lamenta” que l’Ajuntament de Tortosa no hagi convocat enguany el Consell Municipal LGTBI per tal d’“organitzar i consensuar” els actes que es celebraran enguany al voltant del 28 de Juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. “El fet que no s’hagi convocat el Consell Municipal LGTBI és una mostra més de la involució democràtica que s’està produint a l’Ajuntament de Tortosa, quan el que caldria és avançar cap a una governança plural, consensuada i transparent”, afirma el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan. “I això és encara més greu si es té en compte que tot passa quan en el govern municipal hi ha el PSC, que en els mandats anteriors, quan era a l’oposició, va reclamar en moltíssimes ocasions una major participació de tots els grups en la gestió municipal”, afegeix.

Davant de tot plegat, Movem Tortosa demana “una rectificació” de cara a properes ocasions perquè “cal treballar per la igualtat real i plena del col·lectiu LGTBI, des d’un posicionament transversal, buscant el màxim suport social i polític”. I per a això “cal buscar el màxim suport de la societat i dels representants polítics”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.