El grup municipal de Movem Tortosa ha demanat la creació d’una comissió específica d’obres públiques integrada per tots els grups de la Corporació per fer un seguiment dels projectes superiors a mig milió d’euros que s’executen al municipi. La iniciativa del prinicpal grup de l’oposició, que es debatrà en el proper ple a través d’una moció, pretén “fiscalitzar l’acció de govern de Junts per Catalunya i PSC”, i acabar amb “la mala praxis” i “la mala gestió” que es fa en les grans obres municipals, segons que ha explicat el portaveu Jordi Jordan.

En una conferència de premsa, Jordan ha posat com a exemple d’aquesta “mala gestió” les obres de la plaça de la Catedral, que les ha definit com un “nou nayp urbanístic”, després de recordar “els retards i sobrecostos” que van acumular altres projectes com les noves piscines i el Pont de l’Estat, “molt criticades” en el seu dia per l’actual regidor d’urbanisme, el “pagafantes i palmero de JxCAT”, Enric Roig, ha dit Jordan.

El portaveu de Movem ha denunciat el sobrecost de les obres de la plaça de la catedral, que amb només el 25 per cent del projecte executat ha acumulat un increment del pressupost inicial del 35 per cent, segons que ha detallat. Les obres es van adjudicar el mes de novembre de 2018 per un import d’ 1.774.400 euros a l’empresa Benito Arnó, amb un termini d’execució de 5 mesos i tres setmanes. Amb els terminis excedits, els treballs es van aturar a finals de 2019 i la constructora hi va renunciar a principis de 2020.

Segons ha indicat Jordan, enguany ja s’han fet dues modificacions del projecte per imports de 197.000 i 465.000 euros, quantitats que elevaran el cost de les obres a uns 2,4 milions d’euros.

La moció que presentarà Movem al ple ordinari de juliol també proposa la creació d’un espai al web de l’Ajuntament per informar a la ciutadania amb “la màxima transparència” de l’estat d’execució, modificacions pressupostàaries i sobrecostos de les grans obres que es fan a la ciutat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.