Un total de 42 comunitats de regants afectades pels temporals Dana i Glòria han sol·licitat l’ajut del Departament d’Agricultura per restituir infraestructures hidràuliques de regadiu malmeses pels aiguats, tant de les xarxes de distribució com de les xarxes de drenatge, per a garantir la seva continuïtat. En concret, 19 són del Camp de Tarragona; 11 de les comarques de Girona; 7 de Lleida; 4 de les Terres de L’Ebre, i una de Barcelona. Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va publicar el 21 d’abril, al DOGC l’Ordre que aprovava les bases reguladores dels ajuts destinats a les comunitats de regants que van patir danys pels aiguats de l’octubre de 2019 i de gener del 2020.

L’objecte de la convocatòria, que es va obrir el 28 d’abril, va ser l’establiment d’un ajut adreçat a les comunitats de regants que van reportar danys ocasionats pels aiguats amb la finalitat de restituir les infraestructures hidràuliques de regadiu malmeses, tant de les xarxes de distribució com de les xarxes de drenatge, per a garantir la seva continuïtat.

Un cop finalitzat el termini de presentació de les sol·licituds, el 3 de juny passat, Agricultura ha rebut 42 sol·licituds de les 51 comunitats de regants relacionades en l’article 5 de les bases reguladores de l’Annex 1 de l’Ordre.

El Departament té ara un termini màxim de tres mesos, des de la finalització del termini de sol·licitud, per resoldre la concessió dels ajuts, que es faran públics en la seu electrònica de la Generalitat https://seu.gencat.cat i al web del Departament d’Agricultura.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.