El ple de l’Ajuntament de la Ràpita exigeix al govern espanyol el pagament immediat de les prestacions econòmiques que corresponen als treballadors i treballadores afectats per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). La moció, presentada pel grup d’Esquerra Republicana, s’ha aprovat amb els vots a favor dels republicans, Junts per Catalunya i Més Ràpita i el Partit dels Socialistes.

En el text aprovat s’indica que l’administració central “acumula un seguit d’errors, ineficiències i retards” en la tramitació dels ERTO i es constata que la “màxima preocupació” dels regidors i regidores per la situació “injusta” de molts veïns i veïnes. És per això que es demana al govern espanyol desencallar els tràmits administratius de “forma immediata” i exigir als bancs que avancin el pagament dels ERTO que encara no s’han pagat.

D’altra banda, el grup de Més Ràpita ha presentat dues mocions per demanar que s’estudiï la creació d’ajuts al sector terciari del municipi i la rebaixa de la taxa d’escombraries. Ambdues s’han aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals. També s’han aprovat dues mocions presentades d’urgència pel PSC al voltant de la crisi econòmica provocada per la Covid-19. La primera, per demanar a la Unió Europea que inclogui la demarcació de Tarragona a la xarxa de zones verdes lliures de coronavirus i una altra sobre un conjunt de mesures econòmiques per la dinamització del municipi.

En la part resolutiva del plenari, s’ha aprovat dues mesures més amb relació a la crisi de la Covid-19: s’ha ratificat la modificació de l’ordenança de les terrasses que permet doblar la seva superfície i no cobrar la taxa durant aquest any; i una subvenció especial de 15.000 € per l’Estació Nàutica destinada a ajudar a fer promoció de la temporada turística.

El ple de la Ràpita també ha aprovat la pròrroga del contracte de gestió del servei públic de sanejament de la xarxa d’aigües i els estatuts de l’Associació “Taula de Consens pel Delta”, de la qual forma part l’Ajuntament.

Abans d’acabar el ple els regidors i regidores han guardat un minut de silenci en record a les víctimes de la pandèmia de la Covid-19.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.