La Corporació municipal de Tortosa reunida aquest dijous en sessió plenària extraordinària via telemàtica ha aprovat diverses mesures incloses en el Pla de reactivació econòmica i social per fer front a la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus.

En concret el ple ha aprovat la modificació de tres ordenances fiscals: la referent a terrasses a la via pública, la de recollida d’escombraries comercial i la d’estacionament en zona blava, un tràmit necessari per aplicar les mesures anunciades. Tots els punts han estan aprovats per unanimitat a excepció del de les escombraries en què la CUP ha votat en contra.

La modificació de l’ordenança d’ocupació de taules i cadires a la via pública farà que l’ajuntament no cobri aquesta taxa des de l’inici de l’estat d’alarma fins a fi d’any.  Fins ara, l’Ajuntament de Tortosa ha autoritzat a 30 bars i restaurants l’ampliació de terrasses i a altres 2 a crear-ne de noves.

El ple també ha aprovat per unanimitat la modificació de les bases de les subvencions a les associacions de veïns i una modificació pressupostària del fons de contingència de 160.000 euros, la partida principal de la qual s’ha destinat a la restauració de camins afectats pel temporal Glòria i a l’adquisició d’equips informàtics, mampares i EPi’s destinats al personal de l’ajuntament arran de la crisi del coronavirus.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.