L’Ajuntament de l’Ampolla ha aprovat un segon paquet de mesures econòmiques i fiscals per ajudar les empreses i persones treballadores autònomes locals a fer front a lloguers, quotes d’autònom i altres conceptes que no estiguin subvencionats ni per l’Estat espanyol, ni per la Generalitat, ni per altres administracions. Una d’aquestes mesures serà la concessió de microcrèdits, amb l’objectiu de donar suport a la supervivència de les empreses i persones treballadores autònomes del municipi que, per haver tancat obligatòriament durant la crisi sanitària de la Covid-19 o per haver restringit la seva activitat per la mateixa causa, han vist reduïts els seus ingressos i veuen perillar la seva continuïtat empresarial i productiva.

El consistori ha habilitat al pressupost de l’exercici 2020 una partida per fer front a les despeses associades a aquests microcrèdits amb una dotació de 250.000 euros. Es preveu que aquests microcrèdits siguin per a empreses i persones treballadores autònomes amb la seu social al municipi, amb un tipus d’interès 0% i a retornar en un termini de 2 anys.

La dotació màxima dels microcrèdits que l’Ajuntament destinarà a aquesta línia serà de 2.000 euros per cadascuna de les empreses o persones treballadores autònomes que ho sol·licitin. Cada empresa sol·licitarà l’import que requereixi fins a aquest màxim.

D’altra banda, l’Ajuntament també ha aprovat concedir subvencions al comerç detallista i a altres serveis de proximitat que han hagut de tancar l’establiment o reduir la seva activitat a conseqüència de les mesures establertes en el marc de l’estat d’alarma decretat per fer front a la Covid-19.

Es podran concedir aquestes ajudes per contribuir a sufragar les despeses habituals relacionades amb l’activitat econòmica que s’han continuat pagant malgrat el tancament de l’establiment o la reducció de l’activitat, com ara llum, aigua, lloguer, salaris, seguretat social, entre altres despeses, i també per fer front a despeses necessàries per a la reobertura d’establiments comercials com poden ser reparacions, campanyes promocionals o millores del local.

La quantia màxima de la subvenció atorgada serà de 400 euros per sol·licitud i el pressupost màxim que es destinarà aquest any 2020 per a la concessió d’aquestes ajudes serà de 60.000 euros.
Entre els microcrèdit i les subvencions, l’Ajuntament de l’Ampolla destinarà 310.000 euros per facilitar la supervivència de pimes i autònoms afectats per la crisi de la Covid-19.

La petició d’aquestes subvencions, així com la dels microcrèdits, es podran fer un cop el ple de l’Ajuntament que se celebrarà la setmana vinent aprovi aquestes noves mesures.

A més a més, l’Ajuntament ha acordat que aquest any només es cobrarà la meitat de la taxa d’ocupació de terrasses per compensar la nul·la activitat econòmica que han pogut desenvolupar els establiments a conseqüència de l’estat d’alarma per fer front a la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.

De la mateixa manera, arran de les noves mesures de seguretat, la distància entre les taules haurà de ser més gran. Per això, es permetrà que els establiments puguin ampliar l’espai de terrassa si volen mantenir l’aforament que tenien fins ara, una mesura que s’haurà d’estudiar cas per cas, i que serà diferent depenent de la ubicació de cada local.

Pel que fa a les parades del mercat setmanal, no es liquidarà la taxa d’ocupació de via pública pels dies que no hagin pogut muntar la seva parada.

Per últim, s’ha acordat reduir a la meitat la tarifa anual de la targeta del resident que paga l’impost de circulació a la població per poder estacionar el vehicle a les places de zona blava del centre de la població.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.