La patronal d’oci nocturn Spain Nightlife ha demanat al govern espanyol que iniciï els tràmits per donar “cobertura legal” a la possibilitat de prendre la temperatura als seus clients abans d’entrar a un local, si els empresaris ho consideren convenient, amb termòmetres d’infrarojos o càmeres tèrmiques. D’aquesta manera vol impedir que les persones que tinguin febre puguin entrar als locals per evitar la propagació del coronavirus. L’entitat, que engloba bars, restaurants i discoteques, ha fet aquesta petició al Ministeri de Sanitat davant la imminent reobertura al públic per fases dels locals de restauració i oci nocturn. Actualment el Dret d’Admissió no els permet prendre la temperatura als clients, cosa que preocupa al sector.

El secretari general d’Spain Nightlife, Joaquim Boadas, ha explicat, a través d’un comunicat, que actualment “no hi ha cobertura legal perquè el titular d’un bar, un restaurant o una discoteca pugui obtenir dades de salut o de la temperatura d’un client, ja que és una dada de caràcter personal“.

Davant d’aquesta situació la patronal de l’oci nocturn s’ha adherit a la petició feta per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (ARPD) i ha instat al govern espanyol a que doni cobertura legal a aquest procés, ja que, a parer seu, contribuiria a reduir el risc de contagis dins dels locals d’hostaleria i oci, ja que no es permetria l’entrada a cap persona que tingués una temperatura superior a 37 graus.

Autor: