El grup municipal d’ERC-Tortosa Sí ha denunciat “l’opacitat” del govern de l’alcaldessa Meritxell Roigé en les obres de la plaça de la Catedral, aturades des de fa mig any i sense empresa contructora ja que l’adjudicatària ha renunciat al contracte. “Ara diuen que es tornarà a licitar l’obra, però desconeixem quin ha estat el cost dels treballs realitzats i quin serà el sobrecost d’aquesta actuació”, ha lamentat el portaveu d’Esquerra-Tortosa Sí, Xavier Faura, que reclama transparència a l’alcaldessa. “Quins són els canvis que s’introduiran al projecte, quant costaran, per què l’adjudicatària hi ha renunciat? La ciutadania de Tortosa té dret a conèixer aquesta informació”, ha dit Faura.

A més, el grup municipal d’Esquerra recorda que aquest no és el primer “nyap urbanístic” de Roigé, sinó que “ja en té experiència” i que es reprodueix el mateix patró que en les obres del pont de l’Estat i el complex esportiu Win. “L’adjudicatària que ara ha renunciat a les obres de la plaça de la Catedral és la mateixa que va construir el Win, és una casualitat que s’hagin tornat a acumular retards i sobrecostos en l’obra?”, s’ha preguntat el portaveu republicà, que també reclama informació sobre si la renúncia del contractista a aquest projecte té relació amb el fet que no hagi tirat endavant el projecte d’ampliació del teatre auditori Felip Pedrell.

Finalment, el grup d’ERC-Tortosa Sí explica en un comunicat que es torna a demostrar “la manca de transparència del govern de Roigé, una manca de transparència que ja es va fer palesa fa poques setmanes quan la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) va denunciar que l’Ajuntament de Tortosa havia desatès els requeriments d’aquesta comissió, la qual cosa està tipificada com una infracció molt greu. Una petició d’informació que feia referència a les justificacions econòmiques de les subvencions que reben els diferents grups municipals, entre les quals hi ha les factures emeses per l’empresa d’un familiar de l’alcaldessa”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.