El diputat de Junts per Catalunya al Congrés dels diputats, Ferran Bel, exigeix a través d’un tweet que el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya expliqui millor les dades dels morts per coronavirus a les Terres de l’Ebre. Bel, que també inlou al tweet el quadre territorialitzat d’impacte de la Covid-19 per regions sanitàries de Catalunya i que Salut publica diàriament diu: “no sé si es falta de transparència, de voluntat, o de diligència que 7 dies després a Terres de l’Ebre, no apareix cap èxitus (mort) a sociosanitaris (2 almenys a l’Hospital de la Santa Creu), i un 40% (15/37) dels morts no se sap on han mort (no classificats)“.

La polèmica en la forma de traslladar les dades per la crisi del coronavirus no és nova perquè un canvi en la manera de fer el recompte de casos i morts positius per coronavirus ha fet aflorar 3.242 morts més a Catalunya. La Generalitat fa unes setmanes informava només de les morts confirmades en centres sanitaris i va acabar integrant al recompte la informació que tenen les funeràries a través de les dades de defuncions. A partir d’aquí es van establir diferents maneres de catalogar positius, sospitosos,sospitosos de residències,etc. Alguns alcaldes i responsables de residències sanitàries i de gent gran a les Terres de l’Ebre havien mostrat en privat el que ara diu públicament Bel, què recordem és portaveu econòmic de Junts per Catalunya al Congrés i Secretari d’Organització del PDeCAT.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.