La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ha informat aquest divendres que des que es va iniciar la pandèmia del coronavirus ha realitzat fins a 200 proves PCR en residències de la gent gran de les Terres de l’Ebre amb un total de 18 positius fins al moment, entre residents i treballadors.

Segons les dades facilitades per Salut, fins ara s’han fet proves en 7 de les 24 residències de gent gran que hi ha al territori i entre els 200 testos fets, han donat positiu per covid-19 un total de 12 residents, tres dels quals han mort, i també han donat positiu 6 treballadors. Tal i com ja es coneixia, s’han fet proves PCR al convent de les Carmelites Missioneres d’Amposta, 11 PCR a usuaris i 2 a treballadores, i que han donat totes un resultat negatiu; i també s’ha fet la prova a la residència Natzaret de Móra d’Ebre a 73 usuaris i 2 treballadores sent també totes negatives, tot i que s’està a l’espera dels resultats de més treballadores

Més enllà de les 200 proves realitzades, Salut ha informat que en els propers dies es realitzaran més proves PCR a la resta de residències on hi ha algun cas confirmat, així entre aquest divendres i dissabte es faran proves PCR a la residència de la Consolació de Jesús, on van aparèixer els primers casos de residents positives, i el proper diumenge es faran a la residència l’Onada d’Alcanar.

La Regió Sanitària ha recordat que l’Atenció Primària de l’ICS a les Terres de l’Ebre s’ha reorganitzat a fi de poder oferir als residents dels centres del territori l’atenció més adequada al seu estat de salut, garantint en tot moment el suport als professionals de les residències i s’han fet visites a totes les residències del territori. Salut ha insistit també que més enllà de les residències de gent gran també s’està garantint assistència a les residències o llars residència  de discapacitats i de salut mental que hi ha al territori i que en són 11 en total.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.