El Govern ha posat en marxa la línia de préstecs per a autònoms i empreses afectats per coronavirus i a partir d’ara l’Institut Català de les Finances (ICF) podrà atorgar crèdits directament amb un límit de 700 milions d’euros, per cobrir les necessitats de liquiditat i assegurar llocs de treball. Autònoms i empreses podran sol·licitar préstecs a l’ICF per imports de fins a un màxim de 2,5 milions d’euros, i el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i d’Hisenda assumiran el 80% del risc viu dels préstecs. Pimes i autònoms podran retornar el crèdit a un màxim de 5 anys, amb possibilitat de carència de fins a 1 any. Per la resta d’empreses, el termini màxim serà de 4 anys, amb fins a un any de carència inclòs.

L’acord també autoritza la possibilitat que l’ICF avali els préstecs atorgats per entitats financeres directament relacionats amb la Covid-19. En aquest cas, l’aval emès per l’ICF davant les entitats financeres serà com a màxim del 80% del principal i amb un màxim de 5 milions d’euros per empresa.

La Generalitat també ha aprovat aaquest dimarts un nou conveni de col·laboració amb Avalis de Catalunya per impulsar l’accés al finançament amb aval. En aquest sentit, Avalis de Catalunya avalarà el 100% dels préstecs de la línia ICF-Avalis liquiditat COVID-19, que es formalitzin a través d’entitats financeres i de l’ICF, amb l’objectiu de cobrir les necessitats de circulant d’autònoms i pimes i assegurar el manteniment de llocs de treball. En total, Avalis posarà a disposició del teixit empresarial 300 milions d’euros.

Autor: