Gairebé una setmana després de la declaració de l’estat d’alarma pel govern espanyol, a Tortosa ja s’han imposat 26 sancions a persones que es trobaven als carrers, sense que es complissen alguns dels supòsits pels quals es pot trencar l’ordre de confinament. En dos dies, la Policia Local de Tortosa havia aixecat 10 actes per fets com aquests, que avui han seguit sumant tres casos més. D’altra banda, també el cos dels Mossos d’Esquadra ha denunciat 13 persones al municipi pels mateixos fets, segons s’ha informat a la comissió de seguiment de la pandèmia constituïda a l’Ajuntament de Tortosa.

Davant la proximitat del cap de setmana, els dos cossos tenen previst reforçar la vigilància per assegurar que no es produeixen desplaçaments des dels nuclis habitats cap a segones residències. Tot plegat forma part de l’estratègia per fer front a l’avenç de la pandèmia, i té com a objectiu evitar que es produïsquen nous contagis evitant al màxim el contacte entre les persones.

Per tot plegat, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha apel·lat novament la ciutadania a complir amb els criteris restrictius: “només es pot sortir de casa per anar a comprar, per anar a la farmàcia o per anar a treballar. Però, encara així, us demanem que us organitzeu per minimitzar les sortides aprofitant el viatge al supermercat per fer la compra per a diversos dies, per exemple”, explica.

Pel que fa a la possibilitat de traure a passejar l’animal de companyia, l’alcaldessa ha matisat que “traure el gos és moure’s per davant de casa i tornar. El que no es pot fer és desplaçar-se llargues distàncies amb aquest pretext”. Roigé insisteix a reclamar la “responsabilitat de tothom” ja que “només així aconseguirem sortir d’aquesta situació de confinament el més aviat possible”.

D’altra banda, s’han intensificat les tasques de neteja a la via pública a càrrec dels serveis de brigada municipal, especialment a l’entorn dels llocs amb més afluència de persones aquests dies: les instal·lacions sanitàries, el mercat municipal, les comissaries de policia a la ciutat o els supermercats. Per dur a terme aquestes tasques, els operaris, degudament equipats, fan servir una dissolució d’aigua i productes viricides.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.