El grup municipal de Movem ha demanat al govern de l’Ajuntament de Tortosa que obri un expedient a l’empresa Serproanimal, adjudicatària del servei municipal de recollida d’animals i de la gossera municipal, per rescindir el contracte, atès que no s’estarien complint les condicions contractuals acordades. Movem esmenta, per exemple, que no s’estan fent les campanyes d’adopció i sensibilització que es marquen en el contracte

Aquesta empresa, coneguda també com El Corralet, va fer-se amb la gestió del servei municipal el gener de 2018 enmig d’una forta polèmica pel fet que estava sent investigada a Castelló per un presumpte cas de maltractament animal.

Movem Tortosa va demanar per escrit l’agost passat al govern municipal tenir accés a les dades referents al nombre d’animals de companyia recollits, sortides d’animals, adopcions i eutanàsies practicades, entre d’altres. La instància presentada no va rebre resposta com tampoc l’han tinguda altres fetes amb posterioritat.

El portaveu municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha lamentat “l’opacitat informativa del govern sociovergent envers aquest servei» i la «manca de transparència perquè no s’està donant cap tipus d’informació al primer grup de l’oposició ni tampoc a entitats de la ciutat que també l’han demanada”.

Segons informacions del grup municipal, també l’entitat Progat ha rebut el silenci com a resposta a les seues peticions perquè l’Ajuntament garanteixi el bon funcionament del servei de recollida d’animals. Aquesta entitat fins i tot ha portat el cas davant la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP), que ha instat l’Ajuntament de Tortosa a respondre a les peticions de Progat.

En les passades eleccions municipals, Movem Tortosa ja va proposar la remunicipalització del servei. “Pensem que una gestió directa 100 per cent i gestionat per part de l’Ajuntament facilitaria el control d’un servei que ara és evident que no s’està controlant”, ha tancat Jordi Jordan.

D’altra banda, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, en una compareixença posterior, ha assegurat que “no hi ha cap voluntat d’opacitat” per part del govern municipal en relació a la gestió que desenvolupa aquesta empresa i que “és la Policia Local qui controla les entrades i sortides de gossos, les adopcions i tot”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.