Les 36es Jornades Mèdiques i de la Salut de les Terres de l’Ebre, organitzades per l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de les Terres de l’Ebre, tindran lloc aquest dijous i aquest divendres, al Campus universitari de la URV a Tortosa.

Durant dos dies professionals sanitaris i especialistes en salut pública debatiran sobre els efectes nocius per la salut de la contaminació ambiental. Aquest és un tema que en els darrers anys ha captat l’atenció de la comunitat científica. Nombroses investigacions alerten sobre l’elevada quantitat de productes químics que ingerim, respirem o apliquem sobre la nostra pell. Es tracta d’una exposició perllongada, mantinguda i inadvertida.

Entre diverses ponències destaquen les que impartiran el Dr Juan Antonio Ortega García, coordinador del Comitè de Salut Mediambiental de l’Associació Espanyola de Pediatria i la Dra Gascon Merlos, investigadora de l’Institut de Salut Global de Barcelona.

El Dr. Ortega abordarà els reptes sanitaris que planteja la degradació del medi ambient i la Dra Gascon presentarà el resultat de vàries investigacions que analitzen l’impacte sobre la salut dels contaminants del riu Ebre

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.