Les quatre comarques de les Terres de l’Ebre han registrat un total de 122 queixes i 100 consultes al Síndic de Greuges durant el 2019. Aquesta institució ha fet publiques les seves dades aquest dilluns en el seu Informe anual 2019 que ha lliurat al Parlament de Catalunya. La majoria de les queixes ebrenques s’han fet en els àmbits de polítiques socials i polítiques territorials. A més, el Síndic no ha dut a terme cap actuació d’ofici en aquest territori.

Pel que fa al Baix Ebre i al Montsià, el gruix de queixes es troba en les polítiques socials, sobretot en salut i educació. Per la seva banda, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta acumulen més greuges en polítiques territorials, en especial en temes de medi ambient i urbanisme.

En el total de Catalunya, l’informe recull 10.543 queixes, 222 actuacions d’ofici i 8.843 consultes.

Autor:

Periodista