A través de l’Agència de Desenvolupament del Montsià, s’impulsen iniciatives i accions que incrementen l’ocupació, fomenten la captació de talent jove i dinamitzen el teixit empresarial de la comarca Aquest dimecres, aprofitant la celebració del Consell d’Alcaldes del Montsià, l’Agència de Desenvolupament del Montsià ha reunit als membres signataris de l’Acord Territorial per a la Reactivació Econòmica i l’Ocupació del Montsià.

L’acte ha comptat amb la presència de tots els alcaldes de la comarca del Montsià, tècnics de l’agència, membres del teixit econòmic i empresarial, membres de la comunitat educativa de tota la comarca, a més de d’altres institucions i entitats del territori.

La vicepresidenta 1a del Consell Comarcal del Montsià i responsable de l’Àrea d’Indústria i Empresa, Érika Ferraté, en la seva intervenció ha explicat: “Un futur pròsper per al Montsià passa per l’èxit d’aquest projecte. I per a que aquest projecte sigui un èxit, i ens convertim en una comarca de referència a Catalunya, necessitem que tots els representants de les administracions, empresariat, comunitat educativa i la ciutadania, hi participem”.

La trobada ha servit per fer balanç de les dades del passat 2019, el qual ha estat un any molt positiu, per a les tres àrees d’actuació de l’agència:

Àrea d’atenció a les persones:

 • 2.334 persones ateses
 • 636 persones han trobat feina
 • 1.033 persones participant en Accions formatives
 • 165 accions formatives

Àrea d’atenció a les Empreses:

 • 204 empreses ateses
 • 260 ofertes de feina gestionades
 • 3.611 hores de formació a mida a les empreses
 • 294.838 € de subvencions de suport a la contractació gestionades

Àrea d’Educació i Talent:

 • 30 tallers fets als centres educatius
 • 358 Alumnes participant als tallers
 • 15 hores d’acompanyaments individuals als centres
 • 373 persones ateses

El president del Consell Comarcal, Joan Roig, ha qualificat l’Agència de Desenvolupament del Montsià, com una peça clau per al desenvolupament econòmic del territori i ha volgut reivindicar la tasca que fan els tècnics de l’agència i els ha agraït el seu alt nivell d’implicació a totes les empreses, centres educatius i entitats que hi col·laboren.

Les iniciatives de l’Agència de Desenvolupament del Montsià compten amb la participació i el suport del Consell Comarcal del Montsià, de tots els ajuntaments de la comarca, el departament d’ensenyament de la Generalitat, el SOC, centres educatius del territori i empreses, institucions i entitats de la zona.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.