El Consell d’Alcaldes de la comarca del Montsià ha acordat aquest dimecres instar al departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya perquè fixi “d’una vegada per totes” els ajuts per als municipis afectats per les fortes pluges de l’octubre del 2018.

El president del Consell Comarcal, Joan Roig, va considerar que el fet de no haver cobrat els ajuts, perjudica greument un territori que meteorològicament molt castigat i amb una situació mediambiental molt feble: “Prolongar aquesta situació, és allargar el patiment d’un territori que després de les pluges del 2018 i del temporal Glòria del passat gener, es troba en una situació molt precària” va expressar Joan Roig, que també és alcalde d’Alcanar, un dels pobles més afectats per aquests fenòmens climàtics.

Els municipis de la comarca del Montsià també reclamen una ampliació dels terminis de licitació, execució i licitació de les obres incloses en els informes de danys, derivats de la greu afectació que van sofrir els municipis. A més, demanen que totes aquelles reparacions de camins de terra i d’altres danys, també declarat als informes, també s’incloguin dintre dels supòsits subvencionables, de la mateixa manera que va fer el govern espanyol.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.