El vicepresident i portaveu de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, ha reclamat a la que serà nova ministra de Política Territorial, Carolina Darias, que digui “obertament que no es negociarà l’amnistia, l’autodeterminació i que no s’organitzarà un referèndum”. Després de visitar el WiZink Center, Aguado ha criticat que el nou executiu “neix lligat de peus i mans perquè ERC està posant les condicions” i ha assegurat que és “una agència de col·locació de persones on no es veu l’interès general”. El també responsable de Política Autònomica ha alertat que les qüestions econòmiques “estan en mans de Podem” i la qüestió territorial “en mans d’ERC”.

Aguado ha contraposat el model de la Comunitat de Madrid amb el de l’Ajuntament de Barcelona: “Nosaltres a diferència de Colau, que busca trencar ponts, volem tendir-los”. Ha acusat a l’alcaldessa barcelonina de tenir un govern “intervencionista” amb una visió “aldeana” i ha lamentat que aquest model s’ha “extrapolat” al nou govern espanyol. “És un govern de l’insomni, que treu la son al 95% dels espanyols i serà un dels governs més cars amb 20 carteres”, ha afirmat.

Davant d’això, ha llençat un “missatge de tranquil·litat” als madrilenys perquè “tot i tenir Colau a Barcelona i Sánchez i Iglesias al govern espanyol, a la Comunitat de Madrid hi ha el millor govern possible”.

Autor: