La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha intervingut per videoconferència al 28è Congrés que el partit celebra aquest dissabte a Barcelona i ha aprofitat el seu discurs per demanar que la formació treballi per “ser més” i fer que el republicanisme esdevingui “clarament una majoria”. “Resulta evident que necessitem ser més per guanyar”, ha afirmat, alhora que ha considerat que els esdeveniments polítics dels darrers anys han suposat un “punt de no retorn”. “Ningú ens pot demanar que tornem enrere gratuïtament com si rés no hagués passat”, ha advertit, per la qual cosa ha avisat l’Estat que “no és possible un diàleg honest i responsable sense desbrossar el camí de la repressió”.

“No és possible amb la vulneració sistemàtica de la llibertat dels principals líders polítics i socials”, però tampoc “sense aturar la repressió, sense una amnistia per tanta injustícia”, ha remarcat. La dirigent republicana ha afirmat que la repressió ha fet “més fort” l’independentisme i ha carregat contra els que “es fan dir demòcrates i progressistes i que callen davant de la repressió”. “No és un camí de matisos; és un camí de blancs o negres”, els ha retret.

Autor: