La seu de Mel Muria al Perelló ha acollit la presentació del projecte els Músics, una iniciativa innovadora i col·laborativa basada en la comercialització d’unes postres, que suma més de 490 productors agroalimentaris amb l’objectiu de potenciar el creixement del sector primari català, tot fomentant els productes de proximitat i de qualitat.

Els Músics, avalat per l’Institut Català de la Cuina, és una reinterpretació de les Postres de Músic comprés en el Corpus del Patrimoni Culinari Català, elaborades a partir de productes naturals i poc processats, que permeten el consum integrat en un estil de vida saludable, modern, amb aliments equilibrats i de qualitat.

La iniciativa, d’un clar esperit cooperatiu, compta amb la participació de Llet Nostra, Mel Muria, Infrusec i Masachs. Llet Nostra la formen 140 petites i mitjanes explotacions ramaderes familiars de tot Catalunya; Infrusec agrupa 350 productors de fruita seca de les comarques de Tarragona; Mel Muria són apicultors del Perelló des de fa 6 generacions, i Masachs és productor de mató des de fa més de 30 anys.

El conveni ha comptat amb l’assessorament de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), entitat reconeguda dins l’àmbit cooperatiu del sector primari català. Per això, Els Músics es podran trobar a les seves agrobotigues repartides per tot Catalunya. També es comercialitzaran en botigues i establiments de cadenes de supermercats que aposten per la proximitat i els productes de quilòmetre zero.

Segons el director general de Llet Nostra i coordinador del projecte col·laboratiu, Gabriel de Mariscal, “les quatre entitats involucrades compartim els valors de cooperació, proximitat, qualitat, humilitat, treball i tradició. Per això ha estat tan fàcil treballar plegats i desenvolupar aquest nou projecte”.

Segons Rafel Muria, gerent de Mel Muria, “és un plaer formar part d’aquest projecte que referma les tradicions agroalimentàries del nostre país. La suma del coneixement de cada entitat col·laboradora és, sense dubte, tota una aposta de futur i no podíem faltar-hi”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.