L’Ajuntament de Deltebre crearà una exposició permanent per explicar el procés de segregació del municipi que va culminar el 20 de maig de 1977 quan les pedanies de la Cava i Jesús i Maria van aconseguir la independència de Tortosa i va donar lloc al naixement del municipi de Deltebre. Esta és la resposta que el govern municipal ha donat a la moció d’ERC- Més Deltebre, debatuda aquest dimecres en sessió plenària, i que reclamava una sèrie d’actuacions per dignificar les persones que van formar part de la Junta de Segregació com ara la instal·lació d’un monòlit a la plaça 20 de maig. El govern municipal d’Enlairem Deltebre ha rebutjat la moció i ha anunciat que la nova sala d’exposicions municipal comptarà amb una mostra permanent sobre el procés de segregació.

El ple ha aprovat també les bases per a atorgar el ajuts als tributs locals i els ajuts d’urgència social, uns ajuts que este 2019 han beneficiat 181 famílies amb un import total de 36.900 euros. Estes inclouen novetats per al 2020 com les bonificacions econòmiques a la tarifa del Centre Esportiu del Delta per tal que tothom pugui accedir a l’equipament municipal, i la taxa de conservació i neteja del cementiri municipal.

També s’ha aprovat la modificació del RELDE, el reglament d’empreses licitadores, amb l’objectiu d’incrementar la transparència en les adjudicacions d’obres i serveis menors i la igualtat d’oportunitats entre empreses. A l’hora el RELDE pretén afavorir la contractació d’empreses locals. Amb este reglament, el passat mandat municipal es va incrementar la facturació a les empreses del municipi un 122% superant la xifra del 5 milions d’euros.

Arran de la moció d’ERC que reclamava iniciar els tràmits per cedir el carrer 1 d’octubre al departament de Territori i sostenibilitat per instar a l’arranjament immediat de les voreres que es troben en molt mal estat, el govern municipal ha avançat que no farà esta cessió perquè perjudicaria el veïnat de la zona. Amb tot el tinent d’alcalde de Territori, Francico Castro, ha reconrgut que davant el mal estat de el voreres s’ha encarregat la redacció d’un projecte d’arranjament.

Altres temes del ple a continuació:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.