El Copate, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, es renova. Constituïts els ajuntaments i consells comarcals del mandat 2019-2023, dilluns s’ha convocat la junta general de l’ens per l’elecció del president. Segons ha pogut saber Canal Terres de l’Ebre, si no passa res, agafarà el relleu de l’alcalde de Roquetes Paco Gas el deltebrenc Joan Alginet.

Nascut de la fusió de cinc consorcis preexistents amb la voluntat d’avançar en la gestió mancomunada en matèria ambiental, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre ha esdevingut la ròtula al territori en matèria ambiental. Gestiona la salubritat pública, és a dir, la lluita contra la mosca negra i el mosquit, els residus i la Reserva de la Biosfera, part de les esperances de l’economia ebrenca. Estrenat un nou mandat, nova etapa. Dilluns s’ha convocat a Amposta la Junta General per escollir els membres i el president. Segons ha pogut saber Canal Terres de l’Ebre, si no hi ha un daltabaix, serà el deltebrenc Joan Alginet. El politòleg és l’actual cap de l’oposició a Deltebre i gerent del Grup d’Acció Local Terres de l’Ebre. Durant la segona trobada institucional de càrrecs electes de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana -primera força política a les eleccions municipals-, el president Alfons Montserrat no ha avançat cap nom però si la voluntat que hi hagi la màxima representació de l’espectre polític actual.

Alginet substituirà l’alcalde de Roquetes i representant del Consell Comarcal del Baix Ebre, Paco Gas, actual president. També hi ha 5 vicepresidències, repartides territorialment, en mans del socialistes i alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell i l’alcalde de Mas de Barberans Josep Maria Lleixà, i els republicans, Francesc Barbero, l’alcalde de Flix; l’alcalde de la Fatarella, Sisco Blanch i l’alcalde de Paüls, Enric Adell.

Redacció: S.C.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.