Sis alumnes, que cursaren segon de batxillerat el darrer any acadèmic, cediren, el passat 21 d’agost, el seu treball de recerca al fons documental de la Biblioteca Trinitari Fabregat. L’acte, celebrat a la Biblioteca de Les Cases, es va dur a terme en el marc de les festes d’agost.

Les peces d’investigació cedides foren: “Anàlisi del PH del sòl d’Alcanar” d’Àngel Mestre, “Vocacions científiques de les noies d’Alcanar” de Mariuta Ana Postolache, “Memòria gigantum” de Pau Segarra Queralt, “Observant amb lupa. Tetranychus Urticae” de Mònica Sancho Espí, “El patrimoni industrial d’Alcanar. Los rejolars” d’Élia Martí Sancho i “Cultius alternatius als cítrics a Alcanar” d’Àlex Beltran Adell. Aquest últim, a més a més, fou el treball més ben valorat del certamen. En ell, Beltran Adell analitza minuciosament la viabilitat productiva de diferents cultius alternatius als cítrics, així com els seus rendiments.

A partir d’ara, aquests estudis es troben a disposició de totes aquelles persones a les quals els puguen interessar. Per accedir-hi, sols cal entrar al blog de la biblioteca, on es poden localitzar de forma molt intuïtiva.

Aquesta cerimònia, que pretén apropar els treballs a la ciutadania i posar de manifest la dedicació de l’alumnat, tancà els actes relatius al VIII Certamen de Treballs de Recerca d’Alcanar. Un any més, nascut de la col·laboració entre a la Regidoria d’Educació de l’ajuntament d’Alcanar i la Coordinació Pedagògica de l’Institut Sòl de Riu.

Joan Roig, alcalde i regidor de cultura, valorà molt positivament l’edició: “Els treballs són d’un nivell excels, com ja va sent habitual. Any rere any, el patrimoni acadèmic d’Alcanar s’eixampla, i ho hem de celebrar. La investigació més propera, molts cops, és menystinguda; però està plena d’oportunitats. Animo tothom a seguir amb aquesta tasca així com a endinsar-se en els treballs ja publicats“. Maribel Ramon, regidora d’Educació, seguí la línia de Roig: “Cada peça d’investigació és una oportunitat d’aprendre increïble. M’agradaria donar l’enhorabona, un cop més, a tot l’alumnat participant. La seua mirada jove i transversal ens enriqueix edició rere edició“.