Aquesta tarda arranca la vint-i-quatrena edició de la Festa del Renaixement a Tortosa, que s’allargarà fins al diumenge a la nit. Quatre dies de plena activitat on podran trobar, tots els que visiten la capital de les Terres de l’Ebre durant aquest dies, més de 60 espectacles de recreació diaris.

A més tindran l’oferta dels espectacles de pagament. La Festa del Renaixement implica directament més d’una vintena d’entitats locals, entre colles de cultura popular, col·lectius, entitats i empreses artístiques, que suposen una xifra de voluntaris superior al miler de persones. A més, hi haurà presència de companyies de Portugal, Itàlia, França i la República Txeca, a més de Catalunya i la resta de l’Estat espanyol. A tots aquests cal afegir la resta de persones de la ciutat que es vesteixen d’època, i que acaben de configurar una important carta de presentació turística de la ciutat fora del territori.

En aquesta edició, la Festa del Renaixement comptarà amb un total de 15 espectacles de pagament i d’aforament limitat. Alguns, tan clàssics com ‘La Taverna d’Enrico’, de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, o la ‘Cantina Cantorum’, del Cor Flumine. Altres s’incorporen al programa, com la companyia francesa Le Théâtre des 33, que representarà ‘El Grande Teatro Toboso’ a la plaça de l’Absis, o com els que ha preparat, per partida doble, el grup La Companyia, anomenats ‘Domus Horribilis’ i ‘La Mandràgora’. Molts altres repeteixen, i entre aquests, el ballarí i coreògraf tortosí Roberto Olivan no només recupera l’obra ‘Meraki’, que ja va presentar l’any anterior, sinó que a més n’estrenarà una altra de la mà del ceramista Joan Panisello: ‘Socarrel’. La compra d’entrades ja es pot fer per internet a http://entrades.festadelrenaixement.cat o físicament al punt habilitat a la plaça de la Cinta, 3.

Els estendards dels trasts de defensa que senyoregen els carrers de la ciutat capitanejats per la bandera de la Vegueria de Tortosa ens transporten en el temps a l’esplendor d’una ciutat al segle XVI. Una ciutat que ha vist determinada la seva història des del vincle que el riu Ebre li conferí amb la mar Mediterrània, una ciutat multicultural i oberta al món a través de l’aigua.

Rebran el reconeixement de la millor Festa del país

Dos representants del portal de cases rurals https://www.clubrural.com a la ciutat per a fer lliurament del premi que reconeix a aquesta com la millor festa del país. Aquest fet tindrà lloc durant l’acte inaugural que se celebrarà a partir de les 20:00h en la Plaça de l’Ajuntament.

La Festa del Renaixement de Tortosa va ser triada el mes de juny passat com a millor festa del país a través de la campanya #MiFiestaEsLaMejor, duta a terme pel portal. Es va postular guanyadora enfront de les nou festes competidores en rebre un 29.5% dels gairebé 16.000 vots populars que es van registrar durant el concurs després de més d’un mes de votacions.

Una festa de recreació històrica centrada en l’època del segle XVI que mobilitza una part molt important de la població. Tot arrancarà aquesta tarda a partir de les paraules tant típiques de: Terra d’Aigua, Terra d’un riu, Visca la Vegueria de Tortosa!!!