Alcanar disposa de l’única platja per a gossos de la comarca del Montsià. El veto als gossos a les platges tarragonines es va posar en marxa el mes d’abril, amb l’arribada del turisme i d’aquesta forma la gran majoria de platges de les comarques de Tarragona prohibeixen la presència d’aquests animals.

Tanmateix, encara queden alguns reductes en els quals animals i humans poden compartir espai i gaudir de la natura en companyia. Val la pena fer una sortida per anar-hi amb el gos a la platja de la Platjola, es troba situada a la vora de les Cases d’Alcanar i tot i ser una petita caleta de roques i sorra, és un bon espai per gaudir.

La Platjola rep la distinció de platja verge. L’objectiu d’aquest guardó és ressaltar els valors naturals i inalterats que encara mantenen algunes platges del nostre litoral, i està promogut per Ecologistes en Acció de Catalunya.

La Platjola és l’única platja de la costa d’Alcanar apta per a gossos. Els banyistes amb mascotes normalment tenen dificultats per a trobar una platja que permeti gaudir del seu animal, per això han condicionat la platja per a destinar-la a turistes amb gossos.

Forma part del conjunt de platges i cales denominades Els Timbes i el valor ambiental i ecològic és elevat, per la qual cosa gaudeix de la distinció de platja verge. El fet de no sofrir pressió urbana i trobar-se allunyat dels nuclis de població ha conservat els seus valors naturals. No oblidi respectar l’entorn i mantenir-lo net.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.