Aquest dissabte ha mort l’artista i professor Frederic Mauri als 78 anys. Mauri ha estat un dels grans referents culturals de Tortosa des de mitjans de segle XX. Va desenvolupar la seva tasca com a pintor, il·lustrador i professor de dibuix a l’Institut Joaquim Bau. El passat mes d’abril, el Museu de Tortosa li va fer un homenatge, en forma d’exposició, en la que es recollia la col·laboració que Mauri va fer al llarg dels anys amb l’escriptor i historiador Jesús Masip.

La seva petjada artística destaca per la producció d’ex-libris i també com a fundador del col·lectiu Macla 65, així com la seva vinculació al grup Géminis, sorgida al voltant de la prestigiosa revista cultural del mateix nom. Un moviment que va revifar la cultura a Tortosa i a les Terres de l’Ebre en plena dictadura Franquista.

Frederic Mauri Pallarés (Tortosa, 1940-2019) ha estat un dels grans noms de l’art a les Terres de l’Ebre des de finals dels anys cinquanta del segle passat. Fa uns mesos L’escriptor Manel Ollé va publicar el llibre ‘Mauri essencial’, un volum que recull la trajectòria del pintor Frederic Mauri, considerat un dels millors exlibristes contemporanis. Va ser coetani d’un grup d’intel·lectuals de primer ordre que van impulsar la cultura a la capital ebrenca, tan extraordinaris com Gerard Vergés (1931-2014), Manuel Pérez Bonfill (1926-2018) o Zoraida Burgos (1933).

L’Ajuntament de Tortosa ha fet públic un comunicat lamentat la pèrdua d’aquest insigne tortosí i participant el condol a familiars i amics.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.