Canal Terres de l’Ebre inicia la cobertura de la campanya electoral, en aquest cas de les eleccions municipals, amb l’objectiu de tancar amb èxit el seu ambiciós pla de cobertura que va començar mesos enrere planificant les eleccions generals, i que inclourà també un programa especial per a les eleccions europees. En total, i en un període de quatre mesos per la gran quantitat d’actors a cobrir, s’acabaran emetent 120 espais electorals, dels quals 109 seran entrevistes i on també hi ha 14 debats, la qual cosa ha permès que els partits polítics hagin pogut gaudir de més de 200 aparicions, en el que tècnicament es coneix com la ‘quota’ (política o televisiva).

Aquest és un criteri d’estricte compliment en els mitjans públics, què Canal Terres de l’Ebre, tot i ser una televisió privada, també ha volgut fer propi, per demostrar la seua clara vocació de televisió de servei públic, motiu pel qual va nàixer l’any 2013. I és que de la fusió (i renúncies) de dos televisions privades, en va sorgir una televisió més forta, per donar cobertura, visibilitat i projecció als 52 municipis del territori, com s’ha intentat fer amb l’encadenament de fins a tres comicis.

Una dada a destacar és que, de les 200 aparicions que en conjunt s’han pogut repartir els partits polítics i els municipis dins del repartiment de quota, les xifres coincideixen pràcticament de forma matemàtica amb els resultats de les municipals de 2015. Així per exemple, el PDECAT i ERC són els partits que han tingut més quota, amb 53 i 47 aparicions respectivament, la qual cosa representa el 33 i el 30%. Li segueixen el PSC amb 23 (14%), altres formacions amb 13 (8%) i Movem amb 9 (5,6%).

El director de Canal Terres de l’Ebre, el periodista Josep Maria Arasa, s’ha mostrat especialment content per aquest fet, arran de la dificultat que representa “atendre les 163 candidatures que s’han presentat” a les municipals “i en el territori de Catalunya més complicat” ja que és necessari cobrir 52 municipis “i 20 nuclis urbans, que també cal tindre en compte“. Cal afegir que CTE intenta cobrir, a més a més, els prop de 30 municipis la Xarxa no li té reconeguda la prestació del servei públic de comunicació audiovisual, per evitar que queden desatesos per manca d’interès en prestar aquest servei per part de l’altre operador.

El director de Canal Terres de l’Ebre també ha volgut fer autocrítica, afirmant que en el futur “caldrà aplicar mesures correctores a favor de les formacions polítiques molt minoritàries i de pobles menuts, especialment en el cas de les agrupacions d’electors”, els quals queden fora de focus per la complexitat del model. Finalment, ha agraït a l’equip de redacció, i als col·laboradors, l’extraordinària feina feta fins ara (amb una gran nit electoral el passat 28 d’abril), demanant “un últim esforç” en aquests últims 15 dies de campanya. “Hem de fer la nit electoral més potent possible, i culminar des de l’excel·lència el projecte de televisió pública pel que treballem des de fa 5 anys (2013-2019)” .

Debats Col.legi de Periodistes de Catalunya – demarcació Terres de l’Ebre

En aquest sentit una altra dada a destacar d’aquesta campanya d’eleccions municipal és que, també Canal Terres de l’Ebre, serà l’única televisió que emetrà els debats dels candidats que opten a ser regidors i alcaldes a les dos principals poblacions del territori, Tortosa i Amposta, que organitza el Col·legi de Periodistes de Catalunya – demarcació Terres de l’Ebre. Serà el proper dimecres 15 i dilluns 20 d’aquest mes de maig a les 19h, en ambdòs casos.

El debat de Tortosa es podrà tornar a veure per Canal Terres de l’Ebre el mateix dimecres a les 22.30h, – Dijous a les 2h, 7.30h, 15.30h, 00h, i Dissabte a les 16h i 22h. A més, tots els espectadors podran participar amb el hashtag #Tortosa2019 per preguntar als candidats.

Una altra dada important és que el debat de Deltebre es farà des del locutori de Ràdio Delta, i al mateix temps s’emetrà pel Canal Terres de l’Ebre, assajant un model d’unir televisió i ràdio que pot tindre recorregut. Val a dir que juntament amb aquestes 3 poblacions principals, també s’han fet debat de candidats (agafant només els que tenen representació el 2015, com diu la normativa) de les poblacions de Sant Carles de la Ràpita, Alcanar, Ulldecona, Móra la Nova, l’Ampolla, Santa Bàrbara, el Perelló, Sant Jaume d’Enveja i l’Aldea.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.