El flamant nou alcalde de Deltebre, Lluís Soler, va ser elegit el passat dimecres en una reuniño interna del partit com l’únic diputat provincial que tindran les Terres de l’Ebre a la diputació de Tarragona, en representació del seu partit, el PDECAT. Era la conseqüència lògica del gran resultat obtingut a les eleccions municipals on, amb un 56’98% dels vots, la candidatura ‘Enlairem Deltebre’ obtenia el millor resultat del seu partit a Catalunya, en el rànquing dels municipis de més de 10.000 habitants.

El pes polític de Soler surt així mot reforçat, no només a nivell de les Terres de l’Ebre, sinó també en l’àmbit de la demarcació de Tarragona i de Catalunya. I és que els resultats electorals, el situen per sobre de les quatre principals poblacions amb els millors resultats per als nacionalistes: Banyoles (48,99%), Martorell (50,32%), Olot (44,48%) o Vic (43,41%). Val a dir que a poblacions on s’ha obtingut l’alcaldia, com Girona o Tortosa, el percentatge ha estat del 30,96% i del 29,03%.

Al gairebé 57% del vots obtinguts en la majoria història assolida a Deltebre, cal sumar que ha tret 11 dels 17 regidors que conformen en plenari deltebrenc, amb un total de 3.665 vots. Unes xifres que el converteixen, a l’igual que Adam Tomàs d’ERC a Amposta, en un valor i figura política a tindre molt en compte dins de la seua formació política de cara als propers anys, la qual cosa caldrà veure com es tradueix a l’hora del repartiment de càrrecs, tot i que, en els dos casos, no són els negociadors directes dels pactes que s’estan tancant.

En el cas de Lluís Soler, un cop ja ha estat confirmat que va a la Diputació de Tarragona -on es preveu un pacte entre ERC i PDECAT, que podria ser confirmat i anunciat en les properes hores- les opcions de que l’alcalde de Deltebre tingue un paper força destacat prenen força, però no passarien per la presidència de l’ens provincial ja que aquesta correspondria a ERC, el partit més votat a nivell provincial.

Cal recordar també que Lluís Soler, de només 36 anys, compta ja amb molta experiència per haver estat president comarcal del PDECAT i iniciar un procés de renovació, el qual es visualitza com a imprescindible els propers mesos ja que caldrà decidir i trobar punts d’encontre entre les diferents marques de l’espai polític al que pertany, ara dividit entre els seguidors del PDeCAT (que té al tortosí Ferran Bel com a secretari d’organització), Junt per Catalunya i la Crida Nacional.

Fonts del partit apunten que Lluís Soler -que ja ha estat membre de l’executiva nacional del PDECAT-, està disposat a assumir un paper estratègic dins del seu partit, si aquest li dona l’oportunitat i li fa confiança. Caldrà està atents, per tant, a veure com es situen ara els referents del partit tant a nivell d’estructures supralocals de caràcter institucional, com a nivell orgànic de partit.

Redacció: A.F.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.