Esquerra liderarà el Consell Comarcal de la Terra Alta amb un pacte a cinc que acaba amb l’hegemonia històrica de Junts per Catalunya en aquesta comarca. L’antiga Convergència havia governat a la Terra Alta des de la creació dels consells però s’ha tancat i firmat un acord de govern entre ERC, la UPTA (Unió per la Terra Alta), la FIC, Entesa i l’Agrupació d’Electors de Bot.

Pacte històric a la Terra Alta entre Esquerra Republicana, Unió per la Terra Alta, la Federació d’Independents de Catalunya, la FIC, Entesa i l’Agrupació d’Electors de Bot. Representants dels partits han signat un acord per prendre el Consell Comarcal a l’antiga Convergència i fer fora a Carles Luz, qui la presideix des de la creació de l’ens. Bot ha sigut l’escenari de la signatura, tot i que Alternativa per Bot no formarà part del Consell.

Així, 8 alcaldes dels 12 pobles de la Terra Alta integren el pacte signat. Una altra fita històrica serà que una dona presidirà el consell. Es tracta de Neus Sanromà, regidora republicana d’Arnes. Amb 9 consellers de Junts per Catalunya, el president en funcions Carles Luz va valorar, just després de les eleccions municipals, que havia de continuar governant el Consell Comarcal la llista més votada.

Finalment, sembla que el consens ha buscat el canvi a la comarca. La resta de representants del Consell que no formen part de Junts han preferit fer front per retirar a Luz de la presidència, donant un vot més a la candidatura del pacte.

Per tant, Esquerra liderarà el Consell Comarcal de la Terra Alta. Les conselleries es repartiran segons la representació, recaient en este partit la presidència i vicepresidència, a més de sis àrees de treball com són les de governació, recursos humans, serveis socials, obres, serveis i assistència municipal, cultura, ensenyament i noves tecnologies, promoció econòmica i comunicació.

La Unió per la Terra Alta ocuparà la segona vicepresidència a més de dos àrees de treball, agricultura i medi ambient i coordinació entre àrees de treballs i entitats de la comarca. La tercera vicepresidència l’ocuparà la FIC amb l’àrea de treball de joventut i esports. Finalment, Entesa ocuparà a quarta vicepresidència i l’àrea de treball de turisme, consum i comerç.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.