Jesús acollirà per primer cop la jornada de futbol femení de les Terres de l’Ebre. Serà la vuitena edició d’una cita que vol trencar estereotips entorn aquest esport i potenciar la seua pràctica. Es durant a terme sessions tècniques i pràctiques adreçades a prop d’una vuitantena de xiquetes de totes les edats.

El delegat de la Federació a l’Ebre Joaquin del Pino ha assenyalat que un any més les Terres de l’Ebre es preparen per viure una jornada amb molta participació on les nenes podran conèixer el futbol femení de primera mà. “Ens adonem que aquestes jornades han donat el seu fruit quan veiem que als nostres equips de futbol base més petits cada any incrementen el nombre de llicències femenines” .

Del Pino ha afegit que “ Al nostre territori apostem molt fort pel futbol femení i podem estar orgullosos del nivell que tenen les nostres jugadores, l’any passat sense anar més lluny una de les nostres seleccions va proclamar-se campiona de les Trobades Territorials a nivell de Catalunya; un fet que mai s’havia produït i que demostra la bona feina que s’està fent tant a nivell de clubs com a nivell de seleccions.”

La directora de l’institut Català de les Dones, Carme Valls per la seva banda ha volgut felicitar un any més a la Federació Catalana de Futbol per la feina i l’objectiu d’aquestes jornades perquè amb iniciatives com aquestes s’aconsegueix trobar la igualtat que tanta falta fa encara en aquesta societat. ” Ara comencem a veure camps de futbol de primer nivell femení plens de gom a gom i això significa que anem per bon camí. La Federació treballa per la igualtat i aquestes jornades ajuden a que això sigui una realitat.”

Cinta Espuny, representant territorial de l’Esport a Terres de l’Ebre ha destacat el fet que Terres fos el primer territori en apostar per aquesta iniciativa que després es va extrapolar a la resta de Catalunya. “Em sento orgullosa de que la nostra Delegació de la Federació a l’Ebre fos la primera en crear aquestes jornades tant exitoses del Futbol Femení, s’ha de seguir treballant en aquesta línia i encoratjo a clubs i Federació a que no deixin de fer-ho”.

L’alcalde de la EMD de Jesús per la seva banda ha tancat el torn d’intervencions donant les gràcies a la Federació per confiar en les instal·lacions municipals de Jesús i destacant que Jesús és un poble que creu molt en l’esport : “ Com a poble estem molt contents de poder ajudar a organitzar aquesta Jornada de futbol femení ja que es una activitat referent a Terres de l’Ebre; donem les gràcies a la Federació per la confiança i esperem que sigui tot un èxit.”La Jornada de Futbol Femení se celebrarà de manera simultània a les 15 seus federatives el proper 1 de maig amb l’objectiu de promoure el futbol entre les noies amb edats compreses entre els 6 i els 14 anys que no siguin practicants habituals d’aquest esport.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.