El candidat del PP a Tortosa, Tonyo Vallés, assumeix el repte de recosir el partit i d’aconseguir mantenir la representació a l’ajuntament el pròxim 26 de maig. Vallés va ser nomenat recentment alcaldable, un cop confirmat que l’actual regidor Xavier Dalmau no repetia. L’ara candidat, reconeix que les idees del PP són les més pròximes a les seues tot i que també explica que es va interessar per Ciutadans. Sobre la sortida d’altres membres del PP, com ara l’expresident Jaume Solé, Vallés deixa clar que “serien benvinguts si volguessin tornar-hi”.

Vallés creu que la pèrdua de vots del PP a les Terres de l’Ebre (de 15.000 el 1995 a poc menys de 5.000 al 2015) és atribuïble a la posició d’alguns dels seus dirigents, en especial per la qüestió catalana. Diu Vallés que el PP es va quedar sol i que “llavors tothom a posat el focus sobre natros i cada declaració d’un dirigent polític del PP que fosa fora de lloc o equivocada, era una forma d’anar tots a una contra el mateix”.

El candidat del PP va denunciar recentment l’ajuntament de Tortosa a la Junta Electoral de Zona per l’estelada que hi havia a l’entrada de l’EMD de Jesús. Segons Vallès, no seria necessari si es complís amb la normativa. El mateix pensa respecte a l’aplicació del 155, que defensa el líder del PP Pablo Casado: “Jo voldria que no fosa necessari, però estem a tocar. Però un 155 no afecta la vida municipal”. Igualment, Vallés remarca que no considera que puga opinar sobre aquesta qüestió perquè no té tots els elements per jutjar.

En clau municipal, Vallès veu Tortosa apagada els diumenges i creu que s’ha de viure més de cara al riu: “No em de pintar lletrers a les parets, no ens hem de discutir, l’hem de viure”. També considera que Tortosa està “aburgesada” i que ha de ser més “planera”. En este sentit, afirma que cal una renovació política a la ciutat: “Sembla que hi ha una part de la societat o dels polítics que miren per damunt de l’espatlla a la resta, i no es tracta d’això, es tracta de fer pinya entre tots”.

Sobre la polèmica de la derivació de serveis sanitaris del CAP Baix Ebre al de Roquetes, Vallés demana tenir visió de territori i recorda que si s’hagués construït un nou hospital a Tortosa, només estaria a un carrer de distància de l’ambulatori roquetenc.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.