Afiliats del PP i de VOX del sud de la península han arribat a les Terres de l’Ebre per fer d’apoderats durant les eleccions. Els de VOX han arribat de províncies com Sevilla, Almeria i Badajoz i els del Partit Popular del País Valencià. Tot i estar restringida la circulació entre comunitats autònomes i entre comarques, se’ls permet per participació política.

En el cas dels apoderats del PP pertanyen les Nuevas Generaciones del País Valencià. Es tracta d’un grup d’uns 8 afiliats que s’han deixat veure en diferents col·legis electorals de Tortosa, un d’ells amb una bandera d’Espanya al coll. Pel que fa al partit d’ultradreta, els seus afiliats s’han repartit per totes les Terres de l’Ebre. Hi ha apoderats de VOX a llocs com Tortosa, Deltebre, Amposta o la Ràpita.

Incidents amb VOX a Deltebre

Dos col·legis electorals de Deltebre han viscut incidents per part dels apoderats del partit ultradretà de Vox. Al col·legi de Riumar l’apoderat ha estat denunciat per sostraure una pantalla de protecció reservada per als components de les  meses i amagar-la a la seva  motxilla. L’altre moment de tensió, i que ha necessitat la intervenció de la policia, s’ha produït al col·legi electoral de l’Escola Sant Miquel, al pavelló Lo Salat, quan l’apoderat de Vox ha canviat l’ordre de les paperetes davant de la protesta de les representants de la resta de partits.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.