A l’altra part del Riu Sénia les coses van canviant a poc a poc. Una iniciativa engrescadora que confirma aquest canvi és la iniciativa portada a cap pels ajuntaments de Vinaròs i Benicarló. Una iniciativa interessant que podrien dur a terme molts de municipis ebrencs.

L’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, amb l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, han presentat, al Magatzem de la Mar de Benicarló, les 13 operacions que ja han estat aprovades dintre del pla EDUSI. Recordem que en total suposa una inversió de 20 milions d’euros entre les dues localitats, amb l’objectiu que totes dues desenvolupen estratègies per al seu desenvolupament urbà i sostenible.

Durant la seva intervenció l’alcalde Pla va destacar l’esforç dels tècnics municipals dels dos ajuntaments, remarcant que tot i ser uns consistoris petits amb recursos limitats, han realitzat un gran treball per a poder redactar els projectes. D’altra banda, afegia que “aquest és l’únic pla EDUSI de tot l’Estat espanyol que es desenvolupa entre dos municipis, Benicarló-Vinaròs, demostrant que les dues ciutats han de treballar en comú per al seu creixement i no duplicar recursos”.

Pel que fa a les sis operacions seleccionades a Vinaròs, més els dos projectes comuns amb Benicarló, suposaran una inversió del 68% del pressupost de l’EDUSI, un total de 13,7 milions d’euros, que es distribuirà de forma equitativa entre les dues ciutats. Les operacions seleccionades han estat les següents: Vinaròs ciutat intel·ligent; Mobilitat urbana sostenible; Eficiència energètica; Millora del turisme; Rehabilitació d’àrees urbanes degradades; Estratègia conjunta de Serveis Socials.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.