L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, va viatjar fins Brussel·les per denunciar la situació dels sector dels cítrics de l’arc mediterrani. Acompanyat per altres membres d’Esquerra Republicana, com el senador Miquel Aubà i els eurodiputats Josep Maria Terricabras i Jordi Solé, l’alcalde d’Alcanar es va poder reunir amb membres de la Comissió d’Agricultura del Parlament Europeu. Allà, Roig i altres tres productors de cítrics canareus van exposar el problema de competència amb els cítrics sud-africans que ha fet enfonsar els preus i perjudicar greument el sector.

“Volem acabar amb la competència deslleial, per això, traslladem a Europa la situació de crisi que patim, perquè és a Europa on es va aprovar el tractat de lliure comerç que està perjudicant els nostres citricultors”, va manifestar l’alcalde d’Alcanar.

Des d’Alcanar volen que es faci pressió perquè l’Estat espanyol activi la clàusula de salvaguarda del tractar de lliure comerç amb Sud-Àfrica i que Brussel·les endureixi els controls fitosanitaris i de seguretat alimentaria als cítrics africans. Cal apuntar que és l’estat memebre, en aquest cas Espanya, qui te la potestat d’activar la clàusula de salvaguarda. “El govern espanyol no té interès en aplicar la clàusula de salvaguarda. En canvi, en casos similars d’altres productes agrícoles, el govern sí que l’ha activat”, va explicar el senador Miquel Aubà.

Al costat de la delegació de representants del sector productor de cítrics d’Alcanar i l’alcalde del municipi, Joan Roig, també van ser-hi a Brussel·les el regidor d’Agricultura, Jordi Monfort, el president d’Esquerra Republicana a les Terres de l’Ebre, Alfons Montserrat i el senador Miquel Aubà.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.