La Patrulla de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tortosa (Tarragona), ha pres declaració en qualitat de investigat a un veí de Santa Bàrbara (Tarragona), per la comissió de delictes relacionats amb l’abandonament d’animals, l’ mantenir tancats en una gàbia d’una finca sis cans de caça de raça mestissa en estat d’abandó.

Els fets es remunten a finals del mes de febrer al terme municipal de Santa Bàrbara, quan es va iniciar una investigació que va començar després de descobrir en una finca d’aquesta localitat, 6 gossos de caça de raça mestissa que presentaven greus símptomes de desnutrició i desatenció veterinària , de manera que en un primer moment va ser sol·licitada la col·laboració dels serveis veterinaris del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; després de resultar infructuosos els contactes establerts, es va sol·licitar col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Engrescats Terres de l’Ebre, com a entitat amb conveni amb l’Ajuntament de Santa Barbara.

Alhora, després de diverses gestions, va ser localitzat el propietari de la finca, que va ser requerit per a la seva personació en la mateixa a fi d’atendre les necessitats bàsiques dels animals, personant-se en la mateixa i després d’atendre les necessitats dels animals, es procedir a la seva citació en dependències de la Guàrdia Civil de Tortosa, a fi de prendre-li declaració en qualitat de investigat per la comissió de sis presumptes delictes d’abandonament d’animals.

Després de preguntar pels motius que presentaven els animals, com la desnutrició o la desatenció veterinària, aquest va manifestar que eren animals de caça i que no els podia mantenir de manera que s’havia desentès d’ells.

Després cobrir les primeres necessitats dels animals i realitzar una primera cura pal·liativa per part dels serveis veterinaris, els gossos van ser lliurats a l’associació protectora d’animals Engrescat de les Terres de l’Ebre, que actua com a dipositària judicial, per a la seva recuperació.

Les diligències instruïdes van ser remeses al jutjat en funcions de guàrdia d’Amposta.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.