L’Onada Serveis, com cada primer trimestre d’any, ha reactivat en aquest 2019 el seu programa Apropa’t; una eina que l’organització posa a disposició de potencials usuaris i usuàries per a que puguin conèixer els serveis dels més de trenta Centres de Dia que L’Onada Serveis gestiona a tot Catalunya. Gràcies al programa Apropa’t, les potencials usuàries i usuaris i les seves famílies poden conèixer durant cinc dies i de manera totalment gratuïta tot allò que un Centre de Dia els pot oferir per tal de facilitar la seva vida quotidiana. El programa s’activa, segons la disponibilitat de places, a tots els centres de L’Onada Serveis.

El servei de Centre de Dia; explica Núria Roselló, coordinadora de centres de la Zona Nord a L’Onada Serveis; es destina a persones que “tot i tenir un determinat grau de dependència reconegut, gaudeixen encara de certa autonomia i no precisen d’un servei substitutori de la pròpia llar”.

Es tracta, assenyala, “d’un recurs amb el qual es potencia aquesta autonomia que encara existeix amb treball físic, cognitiu i rehabilitador” i que, en conseqüència, és idoni per persones “amb dependència moderada” però “amb dificultats per estar-se sol a casa”. El servei s’ofereix segons les necessitats de la persona usuària i la seva família i, així, n’hi ha places de jornada complerta, de mitja jornada o d’hores determinades i la persona usuària pot gaudir al centre dels diferents àpats diaris i d’activitats físiques i estimulatives a més de tota mena d’atencions assistencials entre les quals destaquen les que es vinculen amb la higiene personal o la cura de la imatge personal. “Es tracta d’un recurs molt interessant de l’existència del qual el públic no n’és conscient. Es manté la persona a casa i aquest recurs pot allargar aquesta etapa i, fins i tot, evitar el ingrés a una residència. Sovint, tothom pensa en la residència assistida com a solució sense veure que n’hi ha d’altres recursos. Potser, amb assistència domiciliària o unes hores a la setmana al Centre de Dia ja n’hi ha prou per garantir el benestar de la persona usuària. Nosaltres, per tal de donar a conèixer el servei, programem periòdicament promocions com aquesta campanya Apropa’t per poder fer proves als centres de dia i que les persones usuàries i les seves famílies el coneguin i puguin prendre la decisió. Cada persona i cada família tenen unes característiques i cal conèixer tots els recursos assistencials a l’abast per prendre la millor decisió. El Centre de Dia és una opció assistencial més. És un recurs de proximitat que manté la persona a casa”, detalla Núria Roselló.

En total, les places de Centre de Dia que ofereix L’Onada Serveis superen les 800 i, d’elles, 517 són publiques i 284 privades. “El percentatge d’ocupació de les places publiques és del 90%, tot i que hi ha nou centres als quals el percentatge d’ocupació és del 100%. El percentatge d’ocupació de les places privades que oferim és menor, però n’hi ha 284 usuaris que gaudeixen d’un servei que, pensem, no és suficientment conegut per les famílies. Per això impulsem iniciatives com el programa Apropa’t”, assenyala Núria Roselló.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.

Eleccions Municipals 2019 - Terres de l'Ebre