Aquest any Santa Bàrbara podria superar el rècord en nombre de llistes, que concorrin a les eleccions municipals. A l’espera de la presentació oficial , sabem que l’actual alcalde Alfred Blanch, serà qui encapçalarà la de Junts per Santa Bàrbara, en la que només repetiran l’alcalde i dos regidors més i es veurà renovada amb nous membres.

Pel que fa al Partit Popular, també renovarà el seu cap de llista. Dies enrere es confirmava el nom de Joaquim Martí que serà encapçalarà la formació, que fins ara havia estat representada per Xavier Boqué.

Els socialistes també volen crear una llista que estaria encapçalada per Eva Franc. La planera explicava a la Plana Ràdio, que li està costant trobar gent, però que té ganes de formar un bon equip, per propiciar el canvi.

Cal recordar que Eva Franc la passada legislatura va presentar-se en coalició amb la formació Esquerra Planera, aconseguint tres regidors, la formació va trencar-se l’any passat per discrepàncies amb l’actual situació del procés Català.

La llista d’ERC en els darrers anys ha estat encapçalada per Marc March qui fou nomenat al juny de l’any passat secretari general de Comissions Obreres. Per incompatibilitats amb els càrrecs, Marc deixarà d’encapçalar la llista. Al mes de juny , els republicans van celebrar eleccions primàries entre els militants d’Esquerra, qui van escollir a Manel Crespo Liñan, fins ara regidor al mateix grup.

Finalment, tot i que no s’ha confirmat, podria haver-hi una cinquena llista de caràcter municipal i independentista, si no hi ha més sorpreses. Estaria integrada per gent amb diferents tendències polítiques i l’encapçalaria una dona. Si finalment aquesta formació s’acaba creant, podríem estar parlant d’un any excepcional en formacions al municipi.

Notícia publicada publicada per la Plana Ràdio

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.