Esquerra Republicana-Entesa per Flix ha presentat el seu candidat a l’alcaldia a les properes municipals, Francesc Barbero, aquest cap de setmana amb la presència i el suport del president del Parlament, Roger Torrent.
Barbero va destacar la unitat de tots els partits a l’ajuntament davant les dificultats que travessa el poble amb la pèrdua de llocs de treball d’Ercros o la contaminació del pantà. Els dos grans reptes del poble, segons el candidat. “Ens em de creure que Flix continua sent un bon lloc per afrontar el futur“, va declarar Barbero.
 “La candidatura que tirarem endavant tindrà voluntat integradora i serà àmplia i transversal, sumant gent d’àmbits diversos i plurals. En definitiva, la candidatura serà un reflex del poble”, ha dit l’alcaldable. A més, ha afegit: “El compromís amb Flix serà el fil conductor de la candidatura”. 
Clausurant l’acte, el president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que és des dels ajuntaments on es construeixen els pilars dels republicanisme. “Com explicava el Francesc, és escoltant a tothom, parlant amb tothom, posant-se a la seva pell i empatitzant, compartint els seus mal de caps i les seves pors i, sobretot, els seus anhels, com es construeix la República. I això és el que fem a nivell municipal”. Tot seguit, Torrent ha sentenciat: “La República passa per guanyar les eleccions municipals”.
L’encarregada de presentar l’acte ha estat la directora general de Joventut de la Generalitat i actual regidora de Flix, Norma Pujol. La sala de Ca Don Ventura, escollida per celebrar l’acte, s’ha quedat petita i molta gent s’ha vist obligada a seguir-ho des del carrer. En acabar, s’ha celebrat un vermut a la plaça de l’Església.
En els propers mesos, Barbero anirà desvetllant els altres noms de la llista i el seu programa electoral. El candidat a l’alcaldia per Esquerra Republicana-Entesa per Flix agafa el relleu de l’actual alcalde, Marc Mur, que en les passades eleccions va aconseguir la majoria absoluta.
Actualment, Barbero és 1r Tinent d’alcalde de Flix, diputat provincial i regidor des de 2011, anteriorment ho havia estat en el mandat 2003-2007.

Autor:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.