Els treballadors dels serveis socials de l’ajuntament de Tortosa i del Consell Comarcal del Baix Ebre s’han sumat a l’aturada convocada a tot Catalunya per protestar contra l’agressió patida per una treballadora d’una empresa del Tercer Sector a Salt (Gironès).

Els sindicats CCOO i UGT han convocat una autarada de 15 minuts a les 12.30h, igual que la resta de centres de treballs socials d’ajuntaments, conselles comarcals, diputacions i centres de Treball Socials de la Generalitat d’arreu del país.

D’aquesta forma volen manifestar la seua solidaritat cap a la “treballadora i la seua família i amics, així com a la resta de professionals de serveis socials que dia a dia estan duent a terme el seu treball amb la màxima implicació i professionalitat”, afirmen en un comunicat.

Els sindicats denuncien que “la precarietat existent” en el seu sector. Afirmen que “massa sovint” s’atribueixen tasques que no els són pròpies. També afirmen que cada cop “són més habituals les desaqualificacions, els insults, les intimidacions i les agressions vers les nostres companyes i companys”.

Des dels sindicats fan una crida a la ciutadania a prendre consciència i demanen als poders públics reforçar el sistema públic de serveis socials.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.