Tres de cada quatre aus electrocutades en torres de mitja tensió a les Terres de l’Ebre són espècies protegides, com ara àligues, ducs i mussols. Des d’Agents Rurals han intensificat la pressió cap a les companyies elèctriques i en els últims anys s’han instal·lat 66 fundes d’aïllament a les torres que provoquen el major nombre d’accidents.

Les línies de mitja tensió són una de les principals causes de mortalitat per moltes aus a les planes del Baix Ebre i el Montsià. Des del 2011, han mort electrocutades un mínim de 400.
El 76% són especies protegides de rapinyaires. Per exemple, el duc, l’àliga cuabarrada o el xoriguer. Però també moren moltes cigonyes en el seu pas migratori cap a l’Àfrica.
Agents Rurals inspecciona habitualment aquestes línies de mitja tensió en busca d’aus que s’hagin electrocutat.

En els últims tres anys, han aconseguit que Fecsa-Endesa hagi instal·lat un total 66 aïllants en algunes de les torres que acumulen més mortalitat. De fet, el 90% dels accidents es concentren en un 10% de les torres. La Fiscalia també pot actuar i perseguir penalment les companyies elèctriques que no compleixin amb les peticions d’Agents Rurals. Al Camp de Tarragona ja s’han posat les primeres denúncies.

Periodista.