El Monument al Terç de requetès Montserrat ha aparegut amb unes pintades vandàliques signades per Arran, l’organització juvenil de l’esquerra independentista. La creu, així com tot l’espai, forma part de l’Espai Històric de Quatre Camins, integrat dins els espais de la Batalla de l’Ebre gestionats pel Comebe, i és el consorci qui se’n fa càrrec del seu manteniment i neteja. De fet, en altres ocasions, el Comebe ja ha hagut de fer-se càrrec del cost de retirar altres pintades que ja ha patit el monument.

El director del Consorci Memorial d’Espais de la Batalla de l’Ebre (Comebe), David Tormo, ha denunciat l’acte vandàlic a través de les xarxes socials. “L’odi no construeix res, agredir el patrimoni no és contracultura, és barbàrie; cal respectar per ser respectats. Ni oblit ni perdó … però sense destruir la memòria dels altres”, ha escrit Tormo al seu Twitter.

A la zona de Quatre Camins va tenir lloc la desfeta del Terç de Montserrat durant l’assalt a Punta Targa el 19 d’agost de 1938. El Terç era l’única unitat de l’exèrcit franquista integrada només per catalans i els pocs supervivents van construir el monument en record als caiguts dels dos bàndols.

Periodista.