Joan Enric Reverté és un ampostí, activista humanitari i president de la Fundació Provocant la Pau. Actualment està treballant a Atenes (Grècia) tenint cura d’una 80a de refugiats que viuen en situació crítica.
En el seu moment sacerdot, se’l coneixia com a Pare Jony i va ocupar la primera línia mediàtica durant els primers anys d’aquest segle amb les seves cançons de pop rock religiós que denunciaven injustícies i defensaven els desafavorits. Ara, anys després, ha focalitzat el seu esforç en l’ajuda als refugiats.
Reverté explica que la prioritat de la seva acció humanitària, “Són aquells que no tenen res, que arriben, estan al carrer i en una mala situació, prioritzant les dones que estan soles o les embarassades, ja que les màfies les detecten ràpidament i les ataquen”.
Precisament, una de les principals lluites de Joan Enric Reverté a Grècia, és contra les màfies. Segons l’ampostí, “Si les màfies prosperen, és gràcies al fet que els governs i la UE no treballen adequadament. Els refugiats, un cop tancades les fronteres, només tenen una sortida cap a Europa a través de les màfies, que ja estan establertes als seus països d’origen i que aprofiten la pitjor gent que també fuig per seguir actuant de manera criminal”.
Reverté reconeix que, “Per protegir els refugiats ens hem d’enfrontar a aquestes màfies i de vegades amb greu perill per al personal humanitari. Jo mateix estic amenaçat per diverses màfies”.
El president de la Fundació Provocant la Pau destaca el fet que, “Hem aconseguit fer-nos amb la gestió d’un edifici en el qual oferim atenció integral als refugiats. Els donem des de sostre, roba, alimentació o atenció sanitària, fins a informació legal”.
L’objectiu de l’esforç humanitari de Provocant la Pau, és habilitar un corredor humanitari administratiu que permeti l’arribada a l’estat espanyol d’aquests refugiats”.