Alfons Montserrat va renunciar a l’alcaldia d’Alcanar el passat dia 2 d’octubre i l’ha substituït Joan Roig, membre del seu govern. Així i tot, Montserrat seguirà com a regidor durant el qual resta de legislatura per procurar un traspàs més adequat.
El ja exalcalde s’ha mostrat satisfet, “De la transformació que hem donat al municipi durant aquests dotze anys on hem procurat tots els equipaments que el poble necessitava i en aquest sentit, hem sento especialment satisfet per la Biblioteca, que era un dels meus objectius i fou una de les primeres obres que vam poder fer”.
En aquest sentit, tot i tenir els grans equipaments completats, encara manca materialitzar una obra que marcarà el futur cultural de la població. Es tracta de l’auditori. Segons Alfons Montserrat, “Si tot va bé, a finals d’any s’adjudicaran les obres. És un equipament que ens fa molta falta, coneixent la gran tradició musical del poble. En qualsevol moment començarà l’enderroc”.
Tot i la satisfacció, l’exalcalde reconeix que, “L’altre tema pendent important i que el municipi ha d’afrontar amb tot l’equip de govern al capdavant és la redacció del nou POUM”.
Cal recordar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va admetre a tràmit l’any 2015 la interposició d’un recurs contenciós-administratiu presentat pel Col·legi de Geògrafs contra l’Ajuntament d’Alcanar pel procediment de licitació del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM), que excloïa als geògrafs com a possibles directors de l’equip redactor. En aquest sentit, Montserrat assegura que, “Després d’estar aturat uns anys, aquests darrers dies s’ha resolt, estem esperant la sentència i en funció d’això, ja es podrà treballar en la licitació i posar-se en marxa, ja que en aquests moments, Alcanar necessita una nova concepció de POUM, ja que el que tenim és de 1997. Les coses han canviat i d’una manera tranquil·la i pausada s’ha de reflexionar sobre l’Alcanar que volem. Serà l’instrument que ens permetrà girar Alcanar de cara al mar”.
L’exalcalde però, dubta que la tramitació de la licitació pugui estar enllestida abans de finalitzar l’actual legislatura.