El xef perellonenc Rafel Muria és el guanyador del II Concurs de Gastronomia de Tonyina Roja Balfegó. Actualment desenvolupa la seva activitat professional al restaurant Quatre Molins de Cornudella del Montsant, del qual és el xef i copropietari. Procedeix d’una família amb una llarga tradició apícola del Perelló i productors d’una de les marques amb més prestigi, Mel Muria.

Muria és un dels cuiners joves del territori amb més projecció. De fet, tot i la seva joventut, és copropietari del restaurant que dirigeix i el concurs li ha donat un gran impuls a la seva carrera professional.
Rafel és conscient dels sacrificis que comporta el món de la cuina i el seu aprenentatge, que diu, “Comporta molta pressió, ja que els bons han d’aconseguir ser més bons i els que no s’hi dediquen amb cos i ànima, val més que ho entenguin rapit i que no perdin el temps”.
El perellonenc es considera satisfet amb el que està fent i vol seguir treballant per millorant i evolucionant, tot i que també reconeix que, “M’agradaria crear una gran marca amb Mel Art Muria”.
Respecte al Concurs de Gastronomia de Tonyina Roja Balfegó, el jove xef explica que, tot i que, “estic acostumat a la pressió que hi ha dins d’una cuina, vaig passar molts nervis durant el concurs pel gran nivell dels membres del jurat”. Entre tots els membres del jurat tenien 14 estrelles Michelin, amb noms com Berasategui, Jordi Cruz o Paolo Casagrande, o crítics de la talla de Carlos Capel, creador de Madrid Fusión.