La planera María José Fernández és des del passat 21 de juny la presidenta de l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE). Fernández és la primera dona que ocupa el càrrec des de la creació d’aquesta organització empresarial, tot i que la nova presidenta considera més important que sigui la primera persona que arriba a la presidència des d’una altra comarca que no sigui el Baix Ebre i de fora de la seva capital, Tortosa.
Segons María José Fernández, “Aquest fet demostra que hi ha una clara obertura cap al territori. Hi ha una voluntat clara que les quatre comarques de l’Ebre se sentin identificades en naltros i penso que aquest sí que és un pas important”.
Després del darrer procés electoral, s’ha ampliat la junta, promocionant la incorporació de més membres de les comarques del Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta, amb poca presència anteriorment. Tant és així, que s’ha creat una vicepresidència per a cada comarca.
La presidenta de l’AECE va destacar com a principals reivindicacions al territori, “Lluitar contra el fet que només som 180.000 habitants a les Terres de l’Ebre i que ens mereixem més atenció. Aquest fet junt amb la millora de les infraestructures que escurcin el temps amb capitals com Barcelona i Madrid, i l’accés a millors connexions a la xarxa per als polígons industrials.