Més de 50 autobusos sortiran carregats de gent de les Terres de l’Ebre per participar en la mobilització convocada a l’Avinguda Diagonal de Barcelona, aquest 11 de setembre. La celebració de la Diada Nacional de Catalunya ha mobilitzat la societat catalana i també l’ebrenca, que fins a l’últim moment està a la recerca de busos davant la gran demanda.
Manel Alves, coordinador de l’ANC a les Terres de l’Ebre espera, “La mateixa resposta que altres anys o inclús més important. La gent no ens hem cansat, no ens hem desmobilitzat i més, tenint al damunt a presos polítics i l’aparell repressiu de l’estat. El món ens estarà mirant més que mai, després d’haver viscut el que va passar l’1 d’octubre, amb la repressió que tot el món va veure i estaran pendents del que fem”.
Alves considera que, “Aquesta mobilització de dimarts, ha de carregar les piles als partits polítics, però també a les entitats, al moviment independentista, al republicà i a tots. Ha de servir per reafirmar que som majoria social. Ho hem vist al carrer quan hem sortit i al parlament quan hem votat”.
El coordinador de l’Assemblea Nacional Catalana desvela que, “Hi ha molt moviment per anar a Barcelona. L’activitat és frenètica i ens estem trobant amb dificultats per trobar autobusos. Fins i tot s’estan venent més samarretes que l’any passat”.