Enguany es compleixen 50 anys del descobriment de les Cover Meravelles de Benifallet. Una efemèride que no passarà per alt ni al poble ni al territori. També es compleixen 25 anys de la fundació del grup del Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. Dues cites importants pel territori que s’uniran per celebrar-ho en forma d’acte conjunt. Els membres del grup de música es convertiran en els guies de les Coves Meravelles durant el cap de setmana del 15 i el 16 de setembre.

Enguany no només és l’únic acte que s’organitza per commemorar l’efemèride sinó que ja se n’han fet alguns com una exposició al centre excursionista de Barcelona. Tot i això si que serà el més destacat i on s’hi faran sis passis diaris d’un petit espectacle amb música i teatre a l’interior de les cavitats i també oferiran petits concerts a l’entorn exterior. El reconeixement de país d’aquest patrimoni i la seva protecció més enllà de l’àmbit municipal és encara un deure pendent mig segle després.

Autor:

Comunicador.